Mäskning

När man brygger öl från grunden, s.k. helmaltsbryggning, är mäskning en av de viktigaste momenten i processen. Mäskning innebär (förenklat) att man löser upp malt i varmt vatten för att omvandla stärkelsen som finns i malten till socker som sedan gör att ölet kan jäsas av jästen. Mäskningen styr på det viset även vilket alkoholhalt ölen kommer att få. Man kan mäska på lite olika sätt. Antingen använder man ett s.k. mäskkärl anpassat för just mäskning, eller så kan man mäska direkt i sin gryta genom att använda en s.k. BIAB-påse (brew in a bag) och behöver då inget separat kärl. Du kan läsa mer om mäskning här.

Mäskkärl med tappkran 40 liter
Mäskkärl med tappkran 40 liter
Mäskkärl i plast som rymmer 40 liter.
995,00 kr
Mäskkärl med tappkran 26 liter
Mäskkärl med tappkran 26 liter
Mäskkärl i plast som rymmer 26 liter.
795,00 kr
Mäskkärl 17 liter
Mäskkärl 17 liter
Mäskkärl i plast som rymmer 17 liter.
649,00 kr
Termometer med QD koppling hona/hane
Termometer med QD koppling hona/hane
Termometer med QD koppling
395,00 kr
Rostfritt mäskroder
Rostfritt mäskroder
Av rostfritt SS304
249,00 kr
Rostfritt mäskroder 60 cm
Rostfritt mäskroder 60 cm
Av rostfritt SS304
249,00 kr
BIAB-påse med resår 50 liter
BIAB-påse med resår 50 liter
Stor påse för BIAB-bryggning.
179,00 kr
Mäskroder "Braumeister" i trä 70 cm
179,00 kr
Kokpåse med snöre BIAB-påse 50 liter
169,00 kr
Visa mer