Bryggning

Vörtkoket görs efter stegen mäskning och lakning och är det tredje stora momentet då man brygger öl från grunden enligt helmaltsmetoden. I de flesta fall kokar man vörten i 60-90 minuter för att bl.a. ventilera bort oönskade ämnen och addera humle för beska och smak. Grytans storlek begränsar till stor del mängden öl man kan göra per gång. Med en gryta på 20-30 liter brukar man kunna göra de flesta färdiga recept och köper man dessutom en gryta med tappkran är det enkelt att bygga vidare 

Nätpåse för humlekok
Nätpåse för humlekok
Påse för att lägga humlen i när du kokar ölet.
10,00 kr
Sexpack för flaskor vit
Sexpack för flaskor vit
Sexpack för flaskor vit
12,00 kr
Slut i lager
Gängtejp 22mm
15,00 kr
Nippel 6,4mm - 1/4 MPT mässing
Nippel 6,4mm - 1/4 MPT mässing
Nippel 6,4m - 1/4 MPT Mässing.
15,00 kr
Hygienhätta för tappkran
Hygienhätta för tappkran
Hygienhätta för tappkran
15,00 kr
Silduk till saftsil - Nylon
Silduk till saftsil - Nylon
Extra duk till saftsil.
19,00 kr
Gardena Hane snabbkoppling
Gardena Hane snabbkoppling
Snabbkoppling gardena Hane
19,00 kr
Gardena Hona snabbkoppling
Gardena Hona snabbkoppling
Snabbkoppling gardena Hane
19,00 kr
Ölglas 34 cl Nonic
Ölglas 34 cl Nonic
Stabelbart ölglas
25,00 kr
Visa mer