Torrjäst Voss Kveik - Lallemand

Beskrivning

Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. På många norska gårdar där det bryggdes öl sparades kveik på jästkransar där jästen fick torka in. På det sättet kunde jästen återanvändas och lämnas vidare från generation till generation av bryggare på gården. LalBrew Voss Kveik kommer från Sigmund Gjernes (Voss, Norge), som använt jästen sedan 1980-talet och som också varit generös med att dela med sig av den till andra bryggare.

LalBrew Voss kan användas över ett stort temperaturspann med bibehållen karaktär, med en optimal jästemperatur mellan 35 °C - 40 °C. Jäsförloppet är ofta mycket snabbt, med avslutad förjäsning och flockulering inom ett par dagar. Jästen är högflockulerande och kan ge blanka öl även utan filtrering.

Neutral smakprofil över hela det rekommenderade temperaturspannet, med lätta, fruktiga toner av apelsin och citrus.

Kveik-jäst är självklart utmärkt till norska farmhouse-öl och råöl, men har också blivit populär för bryggning av humledominerade ölstilar som IPA, NEIPA och dubbel-IPA.

Förjäsbarhet: medel-hög
Alkoholtolerans: 12 %
Flockning: mycket hög
Jästemperatur: 25 - 40 °C (77 - 104 °F)
Tillverkare: Lallemand
Ölsort Ale
Förjäsbarhet Medel-hög
Flockning Hög
Rekommenderad jästemperatur 18-22
Räcker till 20 liter vört
Mängd jäst 11 g

Voss Kveik - Lallemand

Leveranstid Antal Pris
Ej i lager
- +
Just nu: 49,00 kr

Kunder köpte även

in stock
Passionsfrukt, aprikos, intensiv tall och trä
- +
39 kr
Lägg i kundvagn
in stock
Passar Ale och vissa lager. Pris/kg.
- +
17 kr
Köp
in stock
Fruktiga toner av citrus och krusbär.
- +
45 kr
Lägg i kundvagn
in stock
Klorider ger en mjuk, full och mer sötad smak till din öl. Kalcium bidrar till flockulering.
- +
66 kr
Lägg i kundvagn