Torrjäst Lalvin EC-1118

En vinjäst från Lalvin (Lallemand). Denna stam av Sacharomyces bayanus har isolerats och valts ut bland champagnejäsningar. Utvald för sin aggressiva karaktär gentemot andra jäststammar (s k killer yeast).

Rekommenderas för mousserande vin, torra vita viner, muster med höga sockerhalter och cider. Startar avstannade jäsningar.

Förjäsbarhet: N/A
Alkoholtolerans: 18 %
Flockning: N/A
Jästemperatur: 10 - 30 °C
Tillverkare: Lallemand
Mer produktinfo

Rekommenderad jästemperatur 10-35 grader Optimal är 15-25 grader
Räcker till 10-20 liter
Mängd jäst 5

Lalvin EC-1118

Leveranstid Antal Pris
I lager
- +
Just nu: 19,00 kr

Kunder köpte även

in stock
Fyll flaskan smidigt från botten och upp.
- +
29 kr
Lägg i kundvagn
in stock
Passar bra för europeiska lagers och pilsners
- +
35 kr
Lägg i kundvagn
in stock
Ger en väldigt ren smak för att framhöva humlearomerna
- +
29 kr
Lägg i kundvagn
in stock
Lämlig för Belgiska Pale Ales och Abbey Ales
- +
29 kr
Lägg i kundvagn