Flytande jäst Ester

Ester

Jästen är en blandning av 3 olika stammar Saccharomyces som plockats från ett björnbär på Björkö i Göteborgs skärgård. Blandningen ger en komplex karaktär som påminner om belgisk trappistjäst. Ester har hög utjäsning och hög alkoholtolerans. Den är fruktig och estrig på hög nivå, lämplig för jästdominerade ölstilar såsom belgisk ale, dubbel och trippel.  

Ester innehåller 100 miljarder jästceller i 60 ml kultur, vilket räcker till 20 liter normalstark vört. Om vörten är starkare än 14°Plato (OG 1.057) eller jästen är äldre än 4 månader rekommenderas fler flaskor eller en förkultur.

  • Jästemperatur: 17-23ºC
  • Alkoholtolerans: 12%
  • Flockning: Medium-Hög
  • Förjäsbarhet: 80-85%
Ölsort Ale
Förjäsbarhet Medel-hög
Flockning Hög
Rekommenderad jästemperatur 17-23
Räcker till 20
Mängd jäst 60g

Ester

Leveranstid Antal Pris
Skickas omgående
- +
Just nu: 89,00 kr